Når du skal kose deg med søndagsfrokosten er det kjempe godt med ferske bakevarer, og scones er perfekte siden en slipper å tenke på heving. Lag deigen, stek og server varme og sprøe sammens med syltetøy og ost...
Grove scones: ca. 10-12
100 g hvetemel
350 g grovt mel (sammalt rug grovmalt, fullkornsmel etc)
1/2 ts salt
2 ts bakepulver
50 g mykt smør
2 ss sukker
2 1/2 dl melk
Stekes midt i oven i ca 12 min til de er gyldne.
Bland sammen mel, bakepulver og salt og smuldre inn smøret til du har en grynete masse. Bland inn sukkeret og hell i melken, bland sammen til en fin deig. Kna den godt sammen på benken, og kjevle utover til et rektangel som er ca 1-1,5 cm tykt, og skjær det i to på langs og i 5-6 deler på tvers. Legg de på bakebrettet og smør på litt melk før du steker de i ovnen.
Nam fra Søtmons
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar