fredag 15. februar 2013

Grove scones

Når du skal kose deg med søndagsfrokosten er det kjempe godt med ferske bakevarer, og scones er perfekte siden en slipper å tenke på heving. Lag deigen, stek og server varme og sprøe sammens med syltetøy og ost...


Grove scones: ca. 10-12
   100 g hvetemel
   350 g grovt mel (sammalt rug grovmalt, fullkornsmel etc)
   1/2 ts salt
   2 ts bakepulver
   50 g mykt smør
   2 ss sukker
   2 1/2 dl melk

Stekes midt i oven i ca 12 min til de er gyldne.

Bland sammen mel, bakepulver og salt og smuldre inn smøret til du har en grynete masse. Bland inn sukkeret og hell i melken, bland sammen til en fin deig. Kna den godt sammen på benken, og kjevle utover til et rektangel som er ca 1-1,5 cm tykt, og skjær det i to på langs og i 5-6 deler på tvers. Legg de på bakebrettet og smør på litt melk før du steker de i ovnen.


Nam fra Søtmons


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...