Eller sitronsmør som det kalles på norsk er veldig syrlig og med mye smak, og passer godt til kaker og muffins...
Lemon curd:
2 eggeplommer
1 dl sukker
60 g sitronsaft
revet skall av en sitron
50 g smør
Det blir ca en suppeskål med lemon curd, men jeg brukte kun halvparten til muffinsene.
Pisk sammen eggeplommene og sukkeret for hånd i en kjele til det er godt sammenpisket. Deretter setter du kjelen på middels varme mens du røer hele tiden. Tilsett smøret, og når det har smeltet tilsetter du sitronsaften. La kjelen stå på middels varme i ca 10 min mens du hele tiden pisker godt. Ikke la det begynne å koke, men det kan godt boble noe. så når du er ferdig med det tømmer du det over skålen du vil ha det i og rører inn sitronskallet for ekstra mye sitron smak. La det stå å avkjøle seg på benken til det ikke lenger kjennes varmt ut, så setter du det i kjøleskapet. Lemon curd holder seg i kjøleksapet i 2-3 uker.
hvor mye smør skal i denne oppskriften?
SvarSlettNå ble jeg litt usikker, men mener det skal være ca 50g jeg brukte :)
SvarSlett