Lillebroren min feirer 16 års-dag idag, og ønsket seg oreokake! Det var helt greit for meg, for den er jo kjempe god! ...
Oreokake:
Bunn:
300 g oreokjeks
100 g sm. smør
Fyll 1:
200 g philadelfia
2,5 dl melis
3 dl kremfløte
50 g oreokjeks
Fyll 2:
1 pk. lys sjokolademousse (Toro)
3 dl melk
50 g oreokjeks
Knus oreokjeksen, gjerne i en foodprocessor, og smelt smøret. Bland det sammen og trykk det lett ned i en rund kakeform. La det stå i kjøleskapet i ca. 30 min.
Pisk sammen philadelfia og melisen, og pisk fløten til krem, vend det sammen. Ta på 2/3 av blandingen over kjeksebunnen. Grov hakk oreokjeksene og stikk de ned i osteblandingen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i 30 min.
Lag sjokolademoussen og legg alt over osteblandingen. Grov hakk oreokjeksene og stikk de ned moussen, og sett kaken i kjølekskapet i nye 30 min.
Så tar du på resten av osteblandingen og pynter med oreokjeks eller sjokoladesaus. Det blir ekstra stilig om du pynter med forskjellige oreokjeks, som oreokjeks med sjokoladetrekk.
Så er det bare å hive innpå!
Nam fra Søtmons
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar