fredag 18. mai 2012

Ostekake med friske jordbær


Jeg bakte denne ostekaken til 17.mai-feiringen og pyntet den med gele og friske jordbær ...


Ostekake:
   115 g smør
   225 g kjeks ( ca. 17 Digestive)
   200 g naturell kremost (Tine)
   2 dl melis
   1ts vaniljesukker
   1 beger lett rømme
   2,5 dl fløte
   1 pk sitrongele med bare 2,5 dl vann

Smelt smøret og smuldre kjeksen, bland det sammen og trykk det ned i bunnen på en rundform. Sett det i kjøleskapet i ca. en halv time. Lag sitrongeleen med bare 2,5 dl vann, og sett den til avkjøling. Pisk osten godt før du tilsetter melis, vaniljesukker og rømme og pisker igjen. Pisk fløten til krem og vend den inn sammens med osteblandingen med en slikkepott. Når geleen er kjølt ned til ca. 20 grader tilsetter du den i blandingen og vender det sammen. Hell det over kjeksbunnen og sett formen tilbake i kjøleskapet.

Hvis du ønsker å gjøre det enkelt kan du droppe geleen på toppen og bare pynte kaken nå, men ønsker du å sette prikken over i'en kan du når osteblandingen er stivnet legge på et lag med gele. Jeg synes jordbærgele er det beste, men det er opp til hver enkelt.


Nam fra Søtmons

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...