torsdag 18. oktober 2012

Frokostblanding med tranebær og mandler

Yoghurt, frosne bær og egenlaget frokostblanding med tranebær og mandler er tingen tidlig på morgenen. Og denne inneholder veldig lite sukker, så du kan ha kontroll på sukkermengden i frokosten om du ønsker det...


Frokostblanding:
   havregryn
   sesamfrø
   solsikkekjerner
   linfrø
   mandler
   tranebær
   2-3 ss honning
   2-3 ss rapsolje/solsikkeolje
  1 ss brunt sukker (hvitt)

170 grader i 20 min

Legg bakepapir i en langpanne, fyll langpannen med havregryn, gjerne store havregryn. Så er det bare å strø over med ønsket mengde sesamfrø, linfrø og solsikkekjerner. Grov hakk mandlene og strø de over også. Så heller du over oljen, varmer opp honningen til den er godt flytende og heller den også over blandingen, så blander du alt sammen så godt du kan. Til slutt strør du over sukkeret. Sett det så i ovenen og rør på blandingen hvert 5.minutt så det ikke brenner seg. 


Så er det bare å avkjøle det og helle det over på passende krukke, og kose seg med til yoghurt både morgen og kveld.


Nam fra Søtmons


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...