Hvis du ønsker deg noe godt i matpakka er disse snurrene et kjempe alternativ! Fant oppskriften på trinesmatblogg, men byttet ut hvetemelet med et litt grovere mel for at de skal passe bedre som lunsj...
Spinatsnurrer: ca. 30 stk
50 g gjær
3 dl lunkent vann
4 ss olivenolje
1 ts salt
1 egg
ca 8 dl mel; 1/3 hvetemel, 2/3 av diverse grovmel som fullkornsmel, rug, sammalt etc.
225 grader i 15-20 min
Varm vann til det er lunkent og løs ut gjæra i vannet. Hvis du bruker tørrgjør kan du blande det inn i melet. Bland inn oljen og egget. Og ha i mel til du har en passelig deig.
Sett den til heving i 30-40 min. Mens den står til helving lager du fyllet.
Fyll:
en liten løk
ca. 250 frossen spinat, tint
fetaost, ca en liten boks
soltørket tomat, ca et halvt glass
Fin hakk løken og stek den gylden i panna, ha i spinaten og la det surre litt i pannen. Tilsett litt salt og pepper. Når deigen er ferdig hevet kjevler du den som når en lager kanelsnurrer, til et rektangel med ca 1-1,5 cm tykkelse. Så smører du spinatblandingen utover deigen, la det være igjen 2 cm på den ene langsiden uten så den blir letter å feste sammen etter du har rullet den sammen. Så strør du smuldret fetaost utover og soltørket tomat oppå der igjen. Så snurrer du den sammen, og skjærer den i 2 cm brede skiver.
Legg de utover bakeplaten og la de heve i en halvtime. Rett før du setter det i ovnen pisker du sammen et egg og pensler det over snurrene. Stek de i ovnen til de er gyldne på toppen.
Så er det bare å nyte en herlig lunsj, men pass på så du ikke går rundt med spinat mellom tenna!
Nam fra Søtmons
Vanlige piszzasnurrer sliter til tider med å ha litt for lite fyll i forhold til brøddeig, smaken blir rett og slett litt for svak. Det problemet har ikke disse! Soltørkede tomater setter en skikkelig trøkk i fyllet, pluss at du føler deg nesten litt sunn ved å putte den i munnen! Score på alle områder altså :)
SvarSlett