onsdag 18. april 2012

Mammas gulrotkake

Mammas gulrotkake er kanskje en av de kakene jeg liker aller best. Den er saftig, søt og rett og slett herlig! En suksess uansett hva slags arrangement en trenger en kake til....



Gulrotkake: (rundform)
   4 egg
   3 dl sukker
   3 dl hvetemel
   2 ts natron
   2 ts kanel
   1 ts salt
   1 ts vaniljesukker
   1,5 dl olje (solsikke/raps)
   4-5 dl revne gulrøtter

Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 1 time. Ønsker du å lage i langpanne kan du doble porsjonen og da stekes den i ca. 30 min.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Deretter tilsetter du bare det tørre, soyaoljen og de revne gulrøttene. 

Glasur:
   1 boks Philadelfia (200g)
   50 g sm. smør
   1 ts vaniljesukker
   2 dl melis

Doble glasurporsjonen for kake i langpanne.

Pyntet til slutt med litt raspet sjokolade.


Så er det bare å kose seg!

Nam fra Søtmons

3 kommentarer:

  1. Denne var bare helt fantastisk!!! :D
    Den er virkelig til å anbefale, og den er jo tross alt litt sunn også! ;)

    SvarSlett
  2. Skal det ikke være hvetemel i den??

    SvarSlett
  3. Joda, det skal nok også være hvetemel i denne kaken, en liten glipp når jeg skrev ned oppskriften, men nå er det oppdatert :)

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...