Mammas gulrotkake er kanskje en av de kakene jeg liker aller best. Den er saftig, søt og rett og slett herlig! En suksess uansett hva slags arrangement en trenger en kake til....
Gulrotkake: (rundform)
4 egg
3 dl sukker
3 dl hvetemel
2 ts natron
2 ts kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker
1,5 dl olje (solsikke/raps)
4-5 dl revne gulrøtter
Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca 1 time. Ønsker du å lage i langpanne kan du doble porsjonen og da stekes den i ca. 30 min.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Deretter tilsetter du bare det tørre, soyaoljen og de revne gulrøttene.
Glasur:
1 boks Philadelfia (200g)
50 g sm. smør
1 ts vaniljesukker
2 dl melis
Doble glasurporsjonen for kake i langpanne.
Så er det bare å kose seg!
Nam fra Søtmons
Denne var bare helt fantastisk!!! :D
SvarSlettDen er virkelig til å anbefale, og den er jo tross alt litt sunn også! ;)
Skal det ikke være hvetemel i den??
SvarSlettJoda, det skal nok også være hvetemel i denne kaken, en liten glipp når jeg skrev ned oppskriften, men nå er det oppdatert :)
SvarSlett