mandag 30. april 2012

Tomatsuppe med kyllingboller

Jeg er nå i starten av en lang eksamensperiode, og jeg syns det er alt for tidlig å begynne å sitte hele dagen med skolearbeid. Så da tenkte jeg det passet fint å lage meg litt god mat, og også mat som er lettvint å ta med på skolen til lunch. Derfor ble det tomatsuppe med kyllingboller, som både er godt og sunt....

Tomatsuppe:
   1 liten løk
   1 rød chilli
   2 ss tomatpuré
   2 bokser hermetisk tomat
   ca. 2,5 dl buljong (1 terning)
   salt, pepper og basilikum
 
Fres finhakket løk og chilli i et par spiseskjeer olje til løken er blank og myk. Bland inn tomatpuréen og la det frese i et minutt. Tilsett deretter hermetisk tomat og bruk en stavmikser til å få ønsket konstistens (har du ikke stavmikser kan du kjøpe ferdig hakkede tomater). Samtidig tilsetter du buljongen. Smak til med pepper, salt og basilulikum og la suppen småkoke i 5 minutter.

Kyllingboller:
   300g kyllingkjøttdeig
   1 egg
   1 rød chilli
   1/5 løk
   1 ss mel
   pepper, salt og basilikum

Finhakk løk og chilli, og deretter blander du bare alle ingrediensene godt sammen. Før du bruker en teskje til å forme kyllingbollene til den størrelsen du ønsker, og steker de i en panne. En trenger ikke være helt sikker på at de er helt gjennomstekte for nå skal du ha de oppi tomatsuppen, og la de putre litt i suppen, før du tar den til sides og lar den stå litt.

Dermed er det bare å kose seg!


Nam fra Søtmons


1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...