Disse makronene ble saftige og søte, og jeg er redd jeg ikke klarer å ha de stående lenge på benken før de er borte...
Makroner: ca 30 små
100 g mandelmel200 g melis
2 ts vaniljesukker
110 g eggehviter (ca 3 mellomstore egg)
4 ss sukker
Stekes i 12-16min på 150 grader
Pisk eggehvitene stive, tilsett litt og litt sukker, og pisk godt til du kan snu bollen på hodet uten at det renner noe. Bland så sammen melis, mandelmel og vaniljesukker, og vend det inn i eggehvitene. Bland det godt, men ikke bland for mye. Den skal være sånn at den drypper sakte fra slikkepotten.
Tegn opp små sirkler på en bakepapir på ca 2-3 cm i diameter. Og bruk sprøytepose med rund tip for å få de jevnt runde. Så lar du de enten stå å "tørke" i 60 min eller bruker hårføner med kald luft på de i 5-10min. Når du bruker føner holder du den litt i fra, ca 30 cm.
Lemon curd:
3 eggeplommer
75 g sukker
50 g smør
raspet sitronskall fra en sitron
saft av en sitron
Bland sammen eggeplommer, sukker og sitronsaft og -skall, og kok opp. La det koke i ca 1-2 min, før du tar den av platen og lar den avkjøles litt. Så blander du inn smøret og setter den til avkjøling et par timer.
Sett opp like makroner og ha fyll i. Så er det bare å kose seg!
Nam fra Søtmons
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar