Sukesskaken er en enkel, men noe tidkrevende kake på grunn av den gulekremen. Men det er en svært god kake som faller i smak hos de aller fleste...
Sukesskake:
250 g mandler
250 g melis
5 eggehviter
Stekes på 170 grader i ca 45 min.
Pis eggehvitene stive. Du skal klare å snu bollen på hodet uten at det faller ut. Så putter du melis og mandler i en kjøkkenkværn til det er fint blandet og mandlene blitt mel. Så vendes det inn i eggehvitene med slikkepott. Smør en rundform og ha røren i jevn.
Så er det bare å starte på den gule toppingen.
Fyll:
5 eggeplommer
1 dl fløte
150 g margarin
125 g sukker
1 ts vaniljesukker
Varm opp eggeplommer, fløte og sukker til det tykner. Ha på lav varme for det skal ikke koke, og rør underveis. Dette kan ta tid, så bare vær tålmodig. Når det har tyknet tar du det av platen og lar det avkjøles til lunkent. Så blander du inn smøret til alt er smeltet. Og rør inn vaniljesukker. Så kan du helle det over en avkjølt bunn og sette i kjøleskapet til servering.
Nam fra Søtmons
Skal prøve den snart
SvarSlett