tirsdag 7. mai 2013

Sjokolade whoopie pies

Whoopie pie er kanskje ganske nytt for mange, det var det ihvertfall for meg. Men så laget jeg disse sjokolade whoopie piene og jeg likte de. God sjokoladesmak og deilig vaniljefyll med marshmallow fluff...


Sjokolade whoopie pie: 16-18stk
   1 egg
   150g sukker
   125g naturell yoghurt
   2,4 dl melk
   1 ts vaniljesukker
   75g smeltet smør
   200g mel
   80g bakekakao
   3/4 ts natron
   1/4 ts bakepulver

170 grader midt  ovnen i 10-13 min

Lag eggedosis av egg og sukkeret. Bland sammen yoghurt og melk, og ha det i eggedosisen. Tilsett smeltet smør, bland det til alt er jevnt blandet. Så tilsetter du de tørre ingrediensene. Sett røra i kjøleskapet for 20-30 min. 

Legg utover klatter på størrelse med en litt stor teskje på en stekeplate med bakepapir. Så ruller du de i hendene til kuler for å få en klatt overflate. Pass på å få partall med klumper siden de skal pares opp etterpå. Stek i ovnen til de spreter tilbake hvis du presser forsiktig med en finger på toppen. 


I fyllet er det marshmallow fluff, som det tydeligvis kan kjøpes på noen matbutikker i Norge, men jeg har ennå ikke funnet noe. Så jeg laget fra bunnen av. Kommer ikke på hvilken oppskrift jeg brukte, men søkte og fant en på nettet. 220g er ikke en så veldig stor oppskrift, jeg laget en som jeg tror hadde ca 1,5dl med sirup.
   
Fyll:
   170g mykt smør
   280g melis
   220g marshmallow fluff

Pisk sammen melis og smøret til det er godt blandet, så tilsetter du marshmallow fluffen. Pisk først på svak styrke og øk deretter. Pisk til det er fluffy!
Finn kaker som er ca like store og legg en klatt med glasur mellom de. Så er det bare å servere!


Nam fra Søtmons

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...