søndag 15. juli 2012

Sitronmuffins med lemon curd og vaniljeglasur


Jeg elsker sitron! Kaker og søtsaker med sitronsmak gjør alt så mye saftigere, og sitronmuffins er ikke noe unntak. Disse sitronmuffinsene har lemon curd i midten, på norsk oversatt til sitronsmør, og vaniljeglasur. De ble kjempe gode med mye smak...

Sitronmuffins: ca. 25 små
   120 g romtemperert smør
   2 ts vaniljesukker
   2,5 dl melk
   5 dl mel
   2 ts bakepulver
   1/2 ts salt
   2,25 dl sukker
   3 eggehviter
   saften av en sitron
   raspet skall av en sitron

15 min på 200 grader.

Pisk smøret fluffy, tilsett vaniljesukker og melk og pisk det sammen. (Pass på, det spruter litt hvis du bruker håndmikser) Bland mel, salt og bakepulver og ha det i røra. Deretter pisker du inn sukker og deretter eggehvitene. Pisk det til røren ser glatt ut. Og til slutt tilsetter du saften og skallet av sitronen.

Når muffinsene er ferdigstekte og ikke fult så varme tar du ut en bit som er litt bredere enn en cm i diameter og like dyp. Så legger du en klatt med lemon curd oppi og setter på plass biten du skjærte ut. Lemon curden bør du ha laget ihvertfall en dag i forveien slik at den har fått stått i kjøleskapet over natten. Oppskrift på lemon curd/ sitronsmør finner du her:

Til glasur laget jeg en vaniljeglasur som minner litt om marengsrøre, og den lages slik:

Vaniljeglasur:
   4 eggehviter
   3 dl sukker
   2 ts vaniljesukker

Kok opp vann. Ta i alle ingrediensen i en bolle og sett det i vannbadet. Ta en håndvisp og pisk til det er begynner å bli hvitt og fluffy, da tar du bollen ut av vannbadet og pisker med håndmikser til bollen ikke lenger kjennes varm ut og glasuren er blitt tykkere. 

Så har du en deilig glasur som også er kjempe deilig å spise rett fra bollen!


Nam fra Søtmons

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...