tirsdag 25. september 2012

Plommecupcakes

Siden jeg hadde nylaget plommesyltetøy måtte jeg nesten prøve det ut i cupcakes, og det fungerte kjempe bra! Det ble noen kjempe gode og smakfulle muffins...


 Plommecupcakes: 20-24 små
   80 g mykt smør
   3 dl sukker
   4,5 dl mel
   1/4 ts salt
   1 ss bakepulver
   2 store egg
   2,4 dl H-melk
   1 ts vaniljepulver/vanilje essens
  ca. 2 dl plommesyltetøy

200 grader midt i ovnen i 18-20 min.

Miks sammen mel, smør, sukker og bakepulver til brødsmuler. Bland sammen egg, melk og vaniljeessens, og tillsett det litt og litt i melblandingen. Så vender du inn 1 dl med plommesyltetøy.
Fyll formene 2/3 fulle, og legg 1 ts med syltetøy på toppen av røra. Stek i ovnen til de er gyldne.


Glasur: (smørkrem)
   200 gram mykt smør
   3 dl melis
   noen ss med H-melk
   0,5 dl plommepuré

Pisk sammen melis og smør til det er fluffy, eller ihvertfall sammenpisket godt. Jeg slumpet litt med mengden melis, smakte litt til om det ble veldig søtt eller smørete. Så har du i et par ss med melk og pisker den godt, til den blir luftig og hvit. Ha i noen spiseskjeer til i et par omganger til, og pisk godt imellom hver gang. Når du synes du har en grei konsistens på glasuren vender du forsiktig inn plommesyltetøyet (som du enten kan lage puré av i blender eller med stavmikser) i smørkremen. det vil ikke gi så my smak, men gi en søt ferskenfarge på glasuren.


Syltetøyet du legger på røra før du steker de vil sannsynligvis synke i bunnen av muffinsen, men det gjør ikke noe, det gir fortsatt muffinsen den saftige og gode smaken.


Nam fra Søtmons

1 kommentar:

  1. Saftige muffins som alltid! Ekstra fint er det å finne en overraskelse i midten! Mmmm, det liker i alle fall jeg!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...