søndag 2. september 2012

S'mores cupcakes

S'mores er orginalt en amerikansk grilltradisjon, der de tar marsmallow mellom kjekser med sjokolade og griller de over bålet. Og disse kjempe deilige cupcakesene er basert på det; sjokoladecupcakes med digestivekjeks og marengsglasur...

S'mores cupcakes: ca. 20 små
   30 g mørk sjokolade, kald
   5 digestivekjeks
   80 g mykt smør
   3 dl sukker
   3,3 dl mel
   4 ss bakekakao
   1 ss bakepulver
   1/4 ts salt
   2 egg
   2,4 dl melk
   
170 grader i 18-20 min.

Fin rasp den kalde sjokoladen og sett den i kjøleskapet til du skal bruke det. Kjør kjeksene i foodprocessoren eller knus de for hånd i en pose, legg til siden. Bland alt det tørre sammen med smøret til 'brødsmuler'. Blans sammen melk og egg, og tilsett litt og litt i den tørre blandingen. Fyll formene 2/3 fulle og strø over  sjokoladen og 3/4 av digestivekjeksen. Stek midt i ovnen. 

Marengs:
   1,5 dl vann
   3 dl sukker
   4 eggehviter

Bland sammen sukker og vann i en kjele og kok det opp. Imens det koker opp pisker du eggehvitene stive og hvite, til du kan snu bollen på hodet uten at det faller ut. La sukkeret og vannet koke i nesten 10 min. da skal blandingen være slik at hvis du drypper litt av væsken i et glass med kaldt vann dannes det myke kuler. Mens du pisker eggehvitene på middelshastiget tilsetter du sukkeret og vannet, øk hastigheten. Og pisk til bollen er lunken under eller kremen er helt stiv og du kan snu bollen på hodet.


Ta på marengsen på muffinsene og putt de litt inn i ovnen på grill. De skall ikke stå lenge inni bare til marengsen er litt gylden på toppen. Pass på, det kan gå veldig fort, har ikke lyst til at det skal bli brent. Jeg satte ovnen på grill på 175 grader. 

Så pynter du de med resterende kjekssmuler som du strør over, og ei rute med mørk sjokolade.


Nam fra Søtmons

3 kommentarer:

  1. jeg får helt vann i munnen jeg!

    SvarSlett
  2. Smaker helt fantastiske! Yammmy

    SvarSlett
  3. Disse er ganske utrolige! Fyllet er så luftig, slik at det ikke blir for mektig, noe jeg setter pris på! Synes ofte smørglasurer blir litt for mektige, men denne funker fint! Og ser bra ut gjør de også, bare se på bildene!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...