onsdag 6. februar 2013

Chocolate Fudge Cake

 Denne sjokoladekaken var utrolig saftig, men også veldig mektig. Også er det masse sjokoladesmak, så for en som elsker sjokolade er den perfekt...



Chocolate Fudge Cake:
   3 egg
   1,5 dl rømme
   1 ss vaniljeessens
   1,25 dl matolje
   175 g smør
   3 dl vann
   400 g hvetemel
   250 g brunt sukker
   100 g hvitt sukker
   50 g kakao
   2 ts bakepulver
   1 ts natron

180 grader i ca 45-55 min (avhengig av hvor store former du bruker, d=22-26cm)

Pisk sammen egg, rømme og vaniljeessens til det er lufitg (tykner ikke, men blir masse bobler). Smelt smøret, og bland smøret og oljen godt sammen. Mål opp de tørre ingrediensene og bland de sammen. Så tar du sammen det tørre og eggeblandingen, og pisker til slutt inn smør-oljeblandingen. Bland det til du får en glatt røre (ihvertfall så godt som). Så deler du det i to former, og steker de i ovnen. Har du to former som er like store kan du godt steke de samtidig på varmluft, men bytt plass i ovnen etter halve steketiden.

Glasur:
   175 g kokesjokolade, mørk 70%
   250 g smør, romtemp
   275 g melis
   1 ss vaniljeessens

Smelt sjokoladen forsiktig, og sett den til sides og la den avkjøles. Pisk smør, melis og vaniljeessens hvitt, og tilsett sjokoladen når den er blitt avkjølt. Pisk godt.


Smør en god klatt med glasuren mellom lagene, litt mer enn 1/3 og litt nedover sidene. Legg den andre kaken over og smør på resten av kremen. Pynt enten med mønster og blomster av glasuren eller strø over hakket sjokolade.


Så er det bare å kose seg. Er kjempe godt sammens med et glass melk!

Nam fra Søtmons


2 kommentarer:

  1. Oh yeah! Dette var sjokoladekaken sin det! Den saftige og mørke sjokoladesmaken brer seg allerede fra første tygg! Med litt lett og luftig glasur på toppen er den rett og slett en fristelse!

    SvarSlett
  2. Slots, Slot Machines, Video Poker - Mapyro
    Try 동두천 출장샵 out 광주광역 출장안마 some of the most popular slots at Mapyro Casino, 광명 출장안마 where you'll find your favorite free slots, video 아산 출장마사지 poker and other table games with the 창원 출장마사지 best odds.

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...