mandag 18. februar 2013

Pasjonsfruktkake

Denne kaken ble kjempe deilig! Pasjonsfrukt er friskt og saftig, og sammens med fruktformasj og mandlebunn ble det en kjempe kake. Ser flott ut og smaker om ikke enda bedre...

Pasjonsfruktkake:
 Mandelbunn:
   3 eggehviter
   1 dl sukker
   125 g mandler

Stek i nedre del av ovnen på 175 grader i 30 min.

Kvern mandlene i en kjøkkenmaskin. Pisk eggehvitene stive og bland inn sukkeret litt etter litt. Til slutt vender du forsiktig inn mandlene. Og fordeler røren jevnt utover en smurt kakeform.

Når bunnen er avkjølt tar du den ut av formen og legger der over på serveringsfatet. Vaks av formen og plassér formen rundt bunnen igjen.

Fromasj:
   5 gelatinplater
   3 eggeplommer
   3 ss sukker
   2,5 dl kremfløte
   2 dl tropisk nektar

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-6min. Mål opp juicen og sett 1 dl av juicen i en kjele på komfyren, og kok opp. Klem vannet ut av gelatinplatene og ta kjelen av komfyren og bland inn gelatinplatene i det kokvarme vannet. Så bander du inn resten av juicen. Sett den til avkjøling. Så pisker du eggeplommene med sukker til eggedosis, og kremfløten til krem i en egen beholder. Vend kremen og eggedosisen forsiktig sammen. Når juicen er blitt kald heller du den i den andre blandingen forsikitig med en tynn stråle, og vender det sammen til all juicen er blandet inn. 

Hell fromasjen over mandelbunnen og sett den til avkjøling og la den bli stiv.


Gelélokk:
   5 gelatinplater
   8 pasjonsfrukter
   3 ss sitronsaft (1sitron)
   2 ss sukker

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5-6min. Del pasjonsfruktene i to og skrap innholdet ut i et litersmål. Press sitronsaft ut av sitronen og blad det sammens med pasjonsfrukten og sukkeret. Så fyller du på litt vann til du har 3 dl tilsammen. Klem vannet ut av gelatinen. Så heller du så vidt 1 dl av blandingen i en kjele og koker opp, ta det av platen, og bland ut gelatinen godt. Bland inn resten av pasjonsfruktblandingen, og vent til du begynner å ha en sirupaktig konsistens. Så ha du det over den stivnede formasjen og setter den til avkjøling igjen. 

Når geléen er stivnet er kaken klar til servering. Skjær den løs fra formen og pynt med frisk frukt. Gjerne ha et par ekstra pasjonsfrukter som du kan pynte med.



Nam fra Søtmons

2 kommentarer:

  1. Den kaken er jo bare nydelig god.

    SvarSlett
  2. Denne kaken tar kaka! Pasjonsfrukt for i alle fall meg i himmelen! Ganske morsom p spise er den også, knaser godt i tennene!

    SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...